HomeNieuwsAgendaFabianMotorSponsorsMediaLinksGastenboekContact
.: 20-04-08 ONK Paasraces

Goed weekend voor Fabian Heusinkveld

Afgelopen weekend werd de tweede wedstrijd tellend voor het ONK kampioenschap gereden op het circuit van Assen. Na de nette resultaten in de eerste wedstrijd op Hockenheim zorgde Fabian ook dit weekend voor enkele verrassingen.

Zaterdag:

Op zaterdag werden twee kwalificaties verreden, het was nog erg koud en er stond veel wind. Het was dan ook aan de tijden van alle rijders te zien dat het lastig was om snel rond te gaan. Dit werd ook mede veroorzaakt door de drukte in de baan want er begonnen maar liefst 55 rijders aan de training. Desondanks kon Fabian goed uit de voeten met deze omstandigheden en zette een tijd neer die goed was voor een vijfde plaats! De tweede training werden de omstandigheden iets beter en de tijden gingen verder omlaag. Echter was Fabian niet de enige die zijn tijd verbeterde en zakte in deze training 3 plaatsen terug naar een 8ste startplaats, nog steeds een prima uitgangspositie voor de race.

Zondag:

Op zondag stond er eerst een warming up van 8 minuten op het programma. Fabian probeerde nog wat met de setting van de Ahnendorp Yamaha en liet zien dat het met de snelheid nog steeds goed gesteld was en zette de 6e tijd in deze sessie neer.

De race werd gestart vanaf de tweede startrij helemaal aan de binnenkant. Fabian schoot als een speer van de startlijn en zat zelfs naast de eerste rij met het aanremmen van de Haarbocht. Helaas doordat Fabian helemaal aan de binnenkant zat en niet naar buiten kon moest hij in het gedrang bij het insturen veel plaatsen weggeven en kwam hij de eerste ronde als 11e door achter Randy Gevers. De ronden er na begon Fabian aan een complete inhaalslag, ronde na ronde schoof Fabian verder naar voren door en belandde in ronde 6 op de 6e plaats!

In de ronden er na kon Fabian een voorsprong opbouwen van 2 seconden op zijn achtervolgers tot in ronde 8 zijn achterband grip begon te verliezen. Het gat werd door de achtervolgers weer gedicht en de rondetijden van Fabian gingen met een bijna onbestuurbare motor weer drastisch omhoog. Fabian moest enkele rijders voor laten gaan en kwam als 12e over de finish. Door de deelname van 2 buitenlandse deelnemers die niet voor de punten reden betekende dit een 10e plaats voor Fabian.

“Ik zat supergoed in mijn ritme aan het begin van de race, eigenlijk het hele weekend al. Het is zo ontzettend jammer dat de band het in de race niet kon volhouden, De motor begon achter zo erg te glijden dat het leek of ik met een lekke band reed. Achteraf hadden we misschien voor een harder compound moeten kiezen maar desondanks ben ik zeer tevreden. Ik heb dit hele weekend laten zien ruim met de eerste 10 mee te kunnen en de inhaalrace aan het begin van de race was echt geweldig. In de race heb ik ook nog de 6e tijd neergezet, dit geeft ook wel aan dat het met de snelheid wel goed zit. We moeten nog veel werk verrichten maar het vertrouwen heeft een enorme boost gekregen na dit weekend!”

De volgende race is over 2 weken op het stratencircuit van Eemshaven, ook hier zal Fabian weer een gooi naar een plek bij de eerste 10 doen.